Защо YLE?

• Допълнителна мотивация за децата в часовете по английски.
• Създава навици за явяване на изпити. Успешното полагане на изпита вдъхновява децата за полагане на изпити на по-високи нива.
• Повдига самочувствието на децата и им дава увереност в знанията.
• Външна оценка на знанията на децата от Университета в Кеймбридж – писмената част от работата се проверява във Великобритания, а устната от висококвалифицирани сертифицирани екзаминатори.
• Сертификатите на Cambridge ESOL дават на децата добър старт в живота, тъй като са международно признати от хиляди академични, правителствени и бизнес институции.

Английските тестове за малки ученици YLE се предлагат в три нива с нарастваща трудност – Starters, Movers и Flyers.

Те са предназначени за деца между 7 и 12 годишна възраст.

Тематиката, засегната в тестовете, е съобразена с опита и уменията на децата на тази възраст и спомага за намаляването на стреса по време на изпит, тъй като помага на децата да се чувстват в позната обстановка.  Част от темите са: Животните, Лицето и Тялото, Дрехите, Цветовете, Семейството и Приятелите, Храни и Напитки, Здравето, Времето, Работата, Спорта, Играчките, Училището, Домът. Изпитните теми съвпадат изцяло с учебниците, по които учат децата.

Независимо от нивото, тестът се състои от три части – Слушане, Четене и Писане, Говорене. Четене и писане са обединени в едно, тъй като се счита, че опитът на децата на тази възраст в тези умения е по-малък отколкото в останалите две.

YLE Starters

Слушане - 20 мин.
Четене и писане - 20 мин.
Говорене - 3-5 мин.

Списък с изпитни дати за YLE Starters

YLE Movers

Слушане - 25 мин.
Четене и писане - 30 мин.
Говорене - 5-7 мин.

Списък с изпитни дати за YLE Movers

YLE Flyers

Слушане - 25 мин.
Четене и писане - 40 мин.
Говорене - 7-9 мин.

Списък с изпитни дати за YLE Flyers